Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Artificiell Intelligens - en översiktskurs

En dags introduktion för yrkesverksamma.

Vad är AI och hur kan det användas i din verksamhet?

Artificiell Intelligens har utvecklats kraftigt de senaste åren, speciellt inom delområdet maskininlärning. I den här endagskursen ger vi en introduktion till Artificiell Intelligens och Maskininlärning. Du får lära dig mer om vad det är, testa på att göra lite egen maskininlärning och höra mer om dess möjligheter men också rättsliga och etiska utmaningar. Under kursen vill vi även höra mer om era frågeställningar och fundera på vilka kurser som Lunds universitet skulle kunna utveckla för att hjälpa er att möta dessa utmaningar. 

Kursen ges av forskare från Lunds universitet, som både har erfarenhet av forskning inom artificiell intelligens och hur det kan användas för att lösa problem i företag och samhälle. 

Innehåll 

  • Historik – Vad är maskininlärning och AI?
  • Varför är AI så hett just nu?  
  • Vardagens AI vs Framtidens AI
  • Rättsliga och etiska utmaningar
  • Deltagarnas frågeställningar. Hur kan vi hjälpa till?
  • Vad händer nu? 

Föreläsare

Föreläsare varierar men kan till exempel vara:

  • Stefan Larsson, jurist och docent i teknik och social förändring, forskar på tillit, ansvar och transparensfrågor kring artificiell intelligens och datadrivna marknader.
  • Mattias Ohlsson, institutionen för fysik, forskar på artificiella neurala nätverk.
  • Jacek Malec, professor vid institutionen för datavetenskap, forskar på artificiell intelligens.
  • Kalle Åström, professor vid matematikcentrum. Forskar på datorseende och maskininlärning.

Målgrupp

Kursen är inte en specialistkurs och vänder sig till dig som är verksam inom näringslivet eller offentlig sektor. Det krävs t ex inga förkunskaper i matematik eller programmering.  

Kontakt

Om du vill veta mer om AI-relaterade uppdragsutbildningar vid Lunds universitet kan du kontakta Institutionerna vid Lunds universitet och erbjuder det pedagogiska innehållet för eller Lund University Commissioned Education (LUCE).

Telefon: 046-222 0707

Epost: info [at] education [dot] lu [dot] se (body: %0A) (info[at]education[dot]lu[dot]se).